Fietsproject

Steeds meer kinderen doen een beroep op de Stichting Leergeld Enschede voor de bekostiging van een fiets. Een eigen, goede fiets is noodzakelijk om te kunnen participeren en het bevordert de zelfstandigheid. Kinderen gaan in Nederland vaak op de fiets naar school, maar ook voor de deelname aan een sport of culturele activiteit is het van belang dat kinderen de weg tussen woning & sportclub veilig kunnen afleggen.
Nu ook de stad Enschede de ambitie heeft om fietsstad van het jaar 2020 te worden, vinden wij het des te belangrijker dat íeder kind over een goede fiets beschikt!

Stichting Leergeld Enschede werkt binnen haar fietsproject samen met één vaste leverancier: Budget Bikes Hoeve. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar kunnen in aanmerking komen voor een fiets. In de basisschool-periode betreft het (mogelijk) 2 maal een kinderfiets; zodra kinderen de overstap maken naar de brugklas komen zij nog in aanmerking voor één volwassen fiets.

De fietsen die verstrekt worden, zijn nieuwe fietsen, waarop garantie en servicebeurten van toepassing zijn.

Wilt u, uw organisatie of uw serviceclub het fietsproject ondersteunen, neem dan contact met ons op via iederkinddoetmee@leergeldenschede.nl of vul ons contactformulier in.

Stichting gegevens

Stichting Leergeld Enschede
Jeugdsportfonds Enschede
Jeugdcultuurfonds Enschede
Postbus 40120
7504 RC Enschede

Contactgegevens

Tel: 053 - 2034019
iederkinddoetmee@leergeldenschede.nl