Over ons

Ieder kind doet mee is een initiatief van Stichting Leergeld Enschede (SLE), Jeugdsportfonds Enschede (JSF) en Jeugdcultuurfonds Enschede (JCF). Onze missie is sociale uitsluiting onder kinderen uit armoedegezinnen in de gemeente Enschede te voorkomen.

Noodzaak

Net als in de rest van Nederland groeit 1 op de 9 kinderen in de gemeente Enschede op in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan schoolse en buitenschoolse activiteiten, sport en cultuur. Zij staan letterlijk aan de zijlijn. De noodzaak is dan ook groot om deze kinderen te helpen. Stichting Leergeld Enschede (SLE), Jeugdsportfonds Enschede (JSF) en Jeugdcultuurfonds Enschede (JCF) willen deze kinderen helpen en zodat ze wel mee kunnen doen.

Wij maken het mogelijk dat deze kinderen wel mee kunnen op schoolreis of zwemdiploma’s kunnen behalen. Dat ze een fiets krijgen om mee naar school of naar de sportclub te gaan. En net als leeftijdsgenootjes een sport of culturele activiteit kunnen beoefenen, en hierbij eventueel ook de sportkleding of attributen aan kunnen schaffen. Want nu meedoen, is straks meetellen!

Onze missie is dan ook sociale uitsluiting onder kinderen uit armoedegezinnen in de gemeente Enschede te voorkomen. Als goed doel in Enschede kunnen wij hierbij uw ondersteuning goed gebruiken. Immers, alle beetjes helpen.

In 2017: 2584 kinderen in Enschede geholpen

Vanaf het moment van oprichting bewijst Stichting Leergeld Enschede keer op keer dat armoede in Enschede daadwerkelijk aanwezig is. Door de jaren heen hebben wij duizenden kinderen blij weten te maken met een fiets voor de verjaardag, met een schoolreisje naar het dierenpark en met het trotse gevoel bij het behalen van dat zwemdiploma. In 2017 heeft Leergeld Enschede, Jeugdsportfonds Enschede en Jeugdcultuurfonds Enschede ruim 7300 hulpaanvragen toegewezen aan 2584 kinderen.

Organisatie

Organisatie Leergeld Enschede, Jeugdsportfonds Enschede en Jeugdcultuurfonds Enschede

Dagelijkse leiding:

Bestuur:

Wilt u, uw organisatie of serviceclub een of meerdere kinderen helpen, bekijk dan de verschillende sponsormogelijkheden of neem contact met ons op via iederkinddoetmee@leergeldenschede.nl of vul ons contactformulier in.

Jaarverslag

Klik hier om het jaarverslag 2017 van de Stichting Leergeld Enschede, het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Enschede in te zien.

Kindpanel Stichting Leergeld Enschede


“Kindpanel Stichting Leergeld Enschede: kinderen aan het woord”

Kinderen hebben volgens het Kinderrechtenverdrag het recht om hun mening te geven, zeker als het over henzelf gaat. De stem van het kind is van belang. Om deze reden gaat Stichting Leergeld Enschede met kinderen uit haar doelgroep in gesprek tijdens het zogeheten Kindpanel…-> volledig bericht bekijken

1

Stichting gegevens

Stichting Leergeld Enschede
Jeugdsportfonds Enschede
Jeugdcultuurfonds Enschede
Postbus 40120
7504 RC Enschede

Contactgegevens

Tel: 053 - 2034019
iederkinddoetmee@leergeldenschede.nl